Nyt fra skolen

Kære elever ved FGU Sønderjylland.

Som I ved, åbner vi alle skolerne for jer på mandag den 18. maj.
Jeres fremmøde på skolerne vil for alles vedkommende, være to hele dage om ugen. Det vil altså sige, at kun halvdelen af eleverne møder ind på skolerne dagligt. Det gør vi naturligvis for at sikre at vi kan holde behørig afstand til hinanden.

Helt eksakt hvilke dage I skal møde, vil I få besked om direkte fra den enkelte skole men typisk vil det ligge som to dage samlet imellem mandag og torsdag.

De dage I ikke har fremmøde på skolerne, har I en form for nødundervisning, som I kender det. Også det vil I høre mere detaljeret om fra jeres respektive skole.

Vi er i fuld gang med at klargøre skolerne til mandag. Den første tid på skolerne vil være anderledes end den I kender – mere håndvask, mere sprit, lidt flere hensyn. Jeg har tillid til at I, sammen med skolernes ansatte, vil gøre hvad I kan for at sikre en sjov, lærerig og tryg hverdag for os alle.

Hvis der opstår spørgsmål undervejs, er i altid velkommen til at kontakte jeres vejleder eller kontaktlærer.

Og så siger jeg det endnu engang – hold op hvor vi glæder os til at se jer 😊

De bedste hilsner,

Bjarne
Direktør

Sidst opdateret den 14/5-2020, klokken 10:26

 

Kære elever ved FGU Sønderjylland.

Fra næste mandag den 18. maj, må FGU igen åbne dørene for jer. Statsminister Mette Frederiksen og resten af folketinget har aftalt en plan for en yderligere åbning af Danmark efter corona krisen, og en del af denne plan er altså, at FGU igen må slå dørene op.

Hvordan åbningen præcis kommer til at foregå, vil vi fortælle jer i løbet af næste uge.
Vi kan dog fortælle jer, at vi stadig skal passe rigtig godt på hinanden med passende afstand, ikke for mange samlet tæt, masser af håndvask og afspritning m.m. Mere om det i løbet af næste uge.

Fortsat god bededagsferie til jer alle

De bedste hilsner,

Bjarne
Direktør

Sidst opdateret den 8/5-2020, klokken 18:29

 

Kære elever ved FGU Sønderjylland,

I har nu som følge af COVID-19 modtaget det man fra Børne- og Undervisningsministeriet kalder ’nødundervisning’. Ingen adgang til FGU skolerne, ingen omgang med lærere og holdkammerater. Nogen af jer trives sikkert med den anderledes skolegang men vi ved at mange af jer savner dagligdagen. Og det gør alle vi ansatte også!
Det sidste vi fik at vide fra ministeriet var, at skolerne skal være lukket indtil den 10. maj – altså indtil nu på søndag.

Vi regner med, at vi i dag torsdag den 7. maj modtager nyt omkring snarlig åbning af FGU skolerne, og vil snarest derefter informere jer via facebook og WEB.

VÆR OPMÆRKSOM PÅ AT uanset hvilken besked der kommer her i bededagsferien, så skal I på mandag den 11. maj ’møde’ til undervisning på samme måde som I har gjort de sidste uger – altså hjemmefra.

Vi har tidligere informeret jer om, at alle prøverne for FGU og KUU elever her til sommer, ikke bliver gennemført og at jeres standpunktskarakterer bliver jeres prøvekarakterer. Vi har på hjemmesiden under ’Praktisk info’ lagt en beskrivelse af standpunktskarakterer på FGU Sønderjylland.

…og når I så savner FGU allermest – så kan jeg anbefale at læse det nye FGUnge blad – nr. 2 2020 som PGU holdet Kommunikation og Medier i Sønderborg, har lavet under COVID-19 krisen. Godt arbejde, gutter.

De bedste bededagsferiehilsner til jer alle, og husk fortsat at passe på jer selv og på hinanden.

Bjarne
Direktør

Sidst opdateret den 7/5-2020, klokken 11:43

 

Kære elever ved FGU Sønderjylland.

Jeg håber, at I nyder jeres påskeferie og husker at passe på jer selv og folk omkring jer.

Der er de sidste dage blevet talt meget om, hvordan afsluttende prøver skal gennemføres på gymnasier, erhvervsskoler, i folkeskolen m.m. Nu har vi også fået besked fra Børne- og Undervisningsministeriet i forhold til FGU.

Partierne på Christiansborg er blevet enige om, at elever på FGU – forberedende grunduddannelse på grund af de særlige omstændigheder omkring undervisningen i foråret, ikke skal til prøver i til sommer, og at eleverne derfor får standpunktskarakterer i stedet for prøvekarakterer.

I vil få mere detaljeret information når I er tilbage efter påske – nu skal I bare nyde det gode vejr, og det at have fri 😊

De bedste påskehilsner,

Bjarne
Direktør

Sidst opdateret den 10/4-2020, klokken 15:27

 

Kære elever ved FGU Sønderjylland.

Statsministeren fortalte i går aftes den 6. april, at Danmark langsomt påbegynder en genåbning. Det betyder blandt andet, at børnehaver og skoler op til 5. klasse kan åbne fra onsdag efter påske.

Ved at følge dette link – https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2020/apr/200406-saadan-aabner-dagtilbud-skoler-og-uddannelsesinstitutioner-i-foerste-fase – kan I læse hele meddelelsen fra børne- og undervisningsministeret.

Desværre vil den gradvise åbning ikke umiddelbart have betydning for jer som FGU elever. Frem til og med den 10. maj vil I fortsat skulle undervises hjemmefra, som I er blevet det før påske.

Hen over de næste dage vil politikerne på Christiansborg drøfte hvordan prøverne i de forskellige fag skal afvikles – det fik vi ikke svar på i går. Så snart der er nyt på den front, vil I få besked via facebook eller WEB.

Husk – pas på jer selv og jeres nærmeste og fortsat god ferie.

De bedste hilsner,

Bjarne
Direktør

7/4-2020, klokken 17:46

 

Kære elever ved FGU Sønderjylland.

Nu har I påskeferie. Selvom der er en specielt situation for os alle pga. COVID-19, kan man med god samvittighed holde sin ferie.

I holder ferie til og med den 13. april og skal efter planen i gang med skole igen den 14. april.

I SKAL DOG IKKE MØDE PÅ SKOLERNE DEN 14. april. Uanset hvordan COVID-19 udarter sig hen over påsken, starter jeres skolegang den 14. april hjemmefra.

Den 14. april skal i alle tjekke ind (ring… ) hos jeres kontaktlærer, så vi kan komme godt fra start efter påske. HUSK at skolen starter igen den 14. april og, at I derfor skal deltage i undervisning, samtaler m.m. for fortsat at kunne modtage jeres skoleydelse.

Jeg ønsker jer alle en dejlig og velfortjent påskeferie – og pas godt på jer selv og på jeres nærmeste. 😊

De bedste hilsner,

Bjarne
Direktør

3/4-2020, klokken 14:12

 

Kære elever ved FGU Sønderjylland.

Lige en hilsen før jeres weekend starter.

I har siden lukning af skolerne deltaget i undervisning på en lidt anden måde end ellers. For nogen er det nemt, imens andre har det anstrengt med denne form. Lærerne forsøger at tilpasse undervisningen bedst muligt til situationen, og det samme forventer vi selvfølgelig, at I gør.

Skolerne er ikke lukket selvom vi ikke må komme ind på dem. De fungerer blot ’virtuelt’ – altså ved, at de ansatte arbejder hjemmefra via telefon og PC. Jeg nævner dette, fordi det dels er vigtigt, at I ved, at I altid kan komme i kontakt med os, og dels for at fremhæve, at I forsat er i gang med jeres uddannelse/undervisning, selvom de fysiske skoler er lukkede. Det betyder, at I skal være i kontakt med jeres lærere og skal, med alle mulige midler, deltage i undervisning og dermed vise, at I er studieaktive.

Hvis I er i tvivl i forhold til ovennævnte, skal I kontakte Jeres kontaktlærer.

Slutteligt videregiver jeg lige lidt fra Ungliv og Røde Kors.

  • Ungliv har sat en Corona hotline op for alle unge mellem 14-25 år der oplever corona bekymringer. Dem kan I kontakte på vedlagte link. www.ungliv.dk
  • Har du selv brug for hjælp ELLER kunne du tænke dig at være frivillig i arbejdet med at hjælpe dem der har brug for det, så kan du kontakte Røde Kors via dette link:

https://www.rodekors.dk/corona/hj%C3%A6lp?gclid=EAIaIQobChMIhoL00NS16AIVC-R3Ch1WjAGbEAAYASACEgIvGfD_BwE

God weekend til alle – og pas godt på jer selv og jeres nærmeste.

De bedste hilsner,

Bjarne
Direktør

27/3-2020, klokken 13:34

 

Kære elever ved FGU Sønderjylland.

Statsminister Mette Frederiksen har i dag forlænget perioden frem til, at I igen kan komme tilbage på skolen. Perioden forlænges frem til og med den 13. april 2020 hvilket betyder, at I først kan komme tilbage til skolerne den 14. april – dagen efter påskeferien.

I perioden frem til, at I går på påskeferie den 3. april kl. 14, er I fortsat forpligtet til at deltage i undervisningen og være til rådighed og kontaktbare i den tid på dagen, hvor I normalt ville have undervisning på skolen.

De fleste af jer er godt i gang med undervisning, selvom den helt sikkert forløber anderledes, end den plejer. Så midt i en Coronatid, hvor meget kan være træls, fremkommer der også nye ideer til jeres læring. Lad endelig disse gode ideer komme frem i Jeres snakke med lærerne – de er modtagelige og interesserede i at høre jeres stemmer😊

Pas på jer selv og jeres nærmeste.

De bedste hilsner,

Bjarne
Direktør

23/3-2020, klokken 18:24

23/3-2020, klokken 13:13

Kære elever ved FGU Sønderjylland.

Som nævnt i går, er alle ansatte i FGU Sønderjylland sendt hjem. Stort set alle funktioner vil dog fortsat blive gennemført – blot vil de ansatte arbejde hjemmefra.

Det betyder bl.a., at for de af jer, der har behov for at tale med en vejleder om eksempelvis tilmelding til uddannelse, noget generelt omkring jeres forløb på skolen, m.m., så kan I altid ringe eller skrive til jeres vejleder. Vejlederne sidder klar ved PC og tlf. 

Vi ved også, at mange af jer kan være bekymrede for, om I går glip af for meget fagligt i eksempelvis dansk og matematik men også i andre fag. Jer vil jeg bede om at kontakte jeres lærer / kontaktlærer snarest. Jeres lærer vil kunne give jer opgaver/materialer der passer til jeres fag og niveau og dermed sikre, at I fortsat arbejder jer frem imod jeres mål.

Det kan også være, at I har drøftet erhvervstræning i en virksomhed med jeres lærer, og nu er lidt usikker på om den bliver til noget.

Det administrative personale er selvfølgelig også til rådighed, hvis I skulle have behov for en snak, har et spørgsmål eller lignende.

I skal selvfølgelig også være forberedt på, at vi måske har behov for at kontakte jer i løbet af de to uger der kommer, så det er vigtigt at I checker jeres mail hver dag, og ligeledes holder telefonerne åbne i det tidsrum, der er jeres normale skole/arbejdstid i FGU.

Så alt i alt – vi er på arbejde og arbejder for jer, ligesom vi plejer. Kontakt os endelig.

Kontaktdata på de enkelte ansatte kan, som tidligere nævnt, findes på skolens web under ’Kontakt’, og den enkelte by skolen ligger i.

HUSK at holde jer orienteret her på FGU Sønderjyllands WEB og Facebook side, og del gerne denne besked med jeres venner / holdkammerater.

Og sidste men ikke mindst – rigtig god weekend til jer alle, og pas godt på hinanden og de udsatte rundt omkring os.

Venlig hilsen

Bjarne
Direktør

13/3-2020, klokken 12:05

Kære alle. Som følge af statsministerens udmelding i går aftes, lukkes alle skolerne i FGU Sønderjylland foreløbig til og med den 29/3. De elever der møder op i dag, vil blive orienteret om situationen og efterfølgende sendt hjem. Ligeledes vil alle ansatte blive sendt hjem – dog vil de arbejde hjemmefra og kan derfor kontaktes for spørgsmål etc., både på mail og telefonisk.

Kontaktdata på de enkelte ansatte kan findes her på skolens web under ’Kontakt’.

Vi vil, når der er nyt at berette, informere via skolens web og ligeledes på Facebook – FGU Sønderjylland.

Høres ikke andet, mødes såvel elever som ansatte igen den 30/3 til normal mødetid.

Med venlig hilsen,

Bjarne Bonvang Direktør

12/3-2020, klokken 08:47