FGU Sønderjylland har fået ny direktør

FGU Sønderjylland har fået ny direktør, der er hentet i egne rækker. Han skal sikre stabilitet og udvikling af den store uddannelsesinstitution, der hjælper unge mennesker videre i uddannelse eller job.

Det er en erfaren uddannelsesleder, der med stor opbakning fra både medarbejdere og bestyrelse kan sætte sig i direktørstolen for FGU Sønderjylland per 1. oktober. Ud af et stærkt ansøgerfelt på 25 kvalificerede kandidater er valget nemlig faldet på den nuværende konstituerede direktør Johnny Svenné Olsen. Det skriver FGU-Sønderjylland i en pressemeddelelse.

Johnny Svenné Olsen

– Vi er i bestyrelsen utrolig glade for, at Johnny Svenné Olsen vil stille sig i spidsen for FGU Sønderjylland og implementeringen af FGU Sønderjyllands virksomhedsplan. Vi er overbeviste om, at han er den helt rette til både at sikre den stabilitet, der er behov for og samtidig videreudvikle FGU. Hans store branchekendskab og ledelseserfaring kombineret med en ægte passion for de unge mennesker, vi er sat i verden for at hjælpe, er er en stærk kombination, siger Jesper Smaling, der er formand for FGU Sønderjyllands bestyrelse.

Fra skibskok til direktør

59-årige Johnny Svenné Olsen er oprindeligt er uddannet skibskok. Men i 1994 trak viljen og lysten til at arbejde med udsatte og unge, der ikke har haft den letteste start på livet.

I snart 30 år har Johnny Svenné Olsen arbejdet i ledende stillinger på dels forsorgshjem og dels i den del af uddannelsessektoren, der har til opgave at gribe de unge, der endnu ikke er uddannelses- eller jobparate. Sideløbende har Johnny Svenné Olsen videreuddannet sig inden for pædagogik og ledelse.

I over tyve år har Johnny Svenné Olsen været først viceforstander og siden forstander på en produktionsskole. Da en politisk uddannelsesreform nedlagde produktionsskolerne og fra 2019 gjorde FGU til en realitet, blev han skoleleder og siden konstitueret direktør for FGU Midtvest.

I 2021 takkede Johnny Svenné Olsen ja til jobbet som skoleleder for FGU Sønderjyllands skole i Aabenraa og flyttede samtidig med sin familie til Als, hvor hans kone stammer fra. Han har siden 1. juni været konstitueret direktør for FGU Sønderjylland.